Društvo lastnikov gozdov Prekmurja
Gornji Petrovci 31d
9203 Gornji Petrovci

Aktualno

08.03.2024

Najdražji hlod je bil prodan za 7206 evrov

V petek, 8. marca se je okrog petnajst naših članov organizirano udeležilo dneva odprtih vrat dražbe kakovostnega lesa, ki jo je že drugo leto ...
05.03.2024

Odlična udeležba na volilni skupščini

V petek, 1. marca smo v piceriji Cimešter v Kovačevcih opravili redno volilno skupščino našega društva. Dobra udeležba 43 starih in novih ...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>
 
Sporočilo in voščilo z Gozdarskega inštituta Slovenije:
02.01.2019
Spoštovani!
Ob koncu leta se vam želimo zahcvaliti za vašo podporo in zaupanje, ki ste nam ga izkazali z uporabo sistema MojGozdar.
Tudi v iztekajočem se letu smo se za vas trudili, da bi bil spletni sistem MojGozdar še boljši. Pripravili in predstavili smo vrsto novosti. Med najpomembnejše štejemo neodvisno strokovno oceno, saj imamo ob koncu leta že več docatov podjetij, ki so prejela prvi storž kakovosti. >Poleg tega smo vam uporabnikom ponudili škarje in platno, ko smo vam omogočili, da tudi sami ocenite izvajalce gozdarskih storitev.
Zadnja novost pa je še sveža, a zato nič manj pomembna.
Od konca decembra 2018 MojGozdar vključuje tudi SISTEM POTREBNE SKRBNOSTI IN SLEDLJIVOSTI PROMETA GOZDNIH SORTIMENTOV.
Vabimo vas, da ga preizkusite in veseli bomo, če boste svoje vtise delili z nami. Sistem je povsem brezplačen.
Vesele praznike in veliko uspehov v letu 2019!

Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko na Gozdarskem inštitutu Slovenije
 
 
Vabilo na društveno ekskurzijo na Hrvaško
17.07.2018

Letošnjo strokovno ekskurzijo bomo organizirali 7. in 8. septembra na Hrvaško. Ker je časa malo, agencija pa mora hotelske sobe rezervirati zgodaj, vas vabimo k čimprejšnjim prijavam, prijaviti pa se je treba najpozneje do 24.8.2018. Prijavite se tajniku Jožefu Ciganu (041/657-833), ki bo ob prijavah pobiral tudi po 30 evrov akontacije.

Cena dvodnevne ekskurzije na osebo je :

120 € pri udeležbi 45 več oseb, 124 € pri udeležbi 40-44 oseb

130 € pri udeležbi 35-39 oseb,   133 € pri udeležbi 30-34 oseb

136 € pri udeležbi 25-29 oseb,   149 € pri udeležbi 20–24 oseb

 

 

Program dvodnevne strokovne ekskurzije:

  1. dan: vožnja preko mejnega prehoda Petišovci, mimo Zagreba do Šumske uprave Zagreb, Popovača ali Kutina. Pri njih bomo opravili strokovni ogled ter malico v logarnici. Nato si bomo ogledali samo mesto in njegove znamenitosti (tisto v katerem bo z vaše strani dogovorjen strokovni del). Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
  2. dan: zajtrk. Po zajtrku sledi vožnja do Lonjskega Polja, katerega vladar je voda. Tu se srečajo reke Sava, Una, Kupa, Lonja in Strug. To področje je zelo nepridvidljivo, močvirnato in ob  vsakem času reke povzročajo velike poplave. Ogledali si bomo Krapje – selo graditeljske baštine, ki se nahaja v narodnem parku, kjer nas sprejme lokalni vodnik in nas popelje na strokovni ogled. Program vključuje 40 min vožnjo z ladjo po reki Savi. Med vožnjo bomo spoznali arhitekturo in uživali v neokrnjeni naravi. Kosilo v prijetni gostilni. Sledi povratek v smeri doma. 

 

Odhod 7.9.2018 ob 6. uri z avtobusne postaje Gornji Petrovci, vmes avtobus pobere potnike v Mačkovcih, Čardi in v Murski Soboti.

Upravni odbor

DLGP

 
 
Tradicionalni društveni piknik je bil tokrat v Poznanovcih
21.06.2018
Že tradicionalni društveni piknik smo tokrat pripravili v Predanovcih, kjer so se pri organizaciji posebno potrudili naši člani iz tega kraja. Piknik je bil 9. junija, udeležilo pa se ga je skoraj trideset članov z družinskimi člani.
Dogajanje smo popestrili tudi z igrami, med katerimi so udeleženci pokazali svojo spretnost. Omerili so se v metanju pdkve na kol, privijanji matic in obračanju meča na motorni žagi.
Pri metanju podkve so se najbolje odrezali Bojan Škerlak, ki je bil prvi, Franc Ažman je bil drugi, Štefan Belec pa tretji.
Pri privijanju matic so bili najboljši Bojan Škerlak, Sašo Tratnjek in Franc Miholič, pri obračanju meča pa Jožef Cigan, Sašo Tratnjek in Bojan Škerlak.
Na pikniku smo se pogovarjali tudi o letošnji strokovni ekskurziji, ki bo jeseni - dogovorjeni datum je 7. in 8. septembra - na Hrvaško, v Slavonijo. Vsi člani bodo natančnejšo informacijo o ekskurziji dobili po pošti.

upravni odbor DLGP
 
 
Nujno! Sprememba lokacije društvenega piknika
07.06.2017
Vsem članom sporočamo, da smo se odločili za drugo lokacijo piknika, ki bo v nedeljo, 11. junija ob 13. uri. Piknik bo na nogometnem igrišču v Gornjih Petrovcih, nasproti gostilne Bencik. Prijave še vedno sprejema predsednik Jože Pojbič (tel. 041/769-439)
Upravni odbor DLGP
 
 
Vabilo na društveni piknik
24.05.2017

  Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na društveni piknik, ki bo v nedeljo, 11. junija 2017 ob 13. uri ob jezeru v Križevcih na Goričkem. Prispevek po osebi za člane in družinske člane znaša 7 evrov in ga bomo zbirali na pikniku, prijavite pa se predsedniku Jožetu Pojbiču najpozneje do petka, 2. junija.

 

Lep pozdrav

predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

                     Obvestilo o izbirnem tekmovanju lastnikov gozdov

 

 

Letošnje območno izbirno tekmovanje v delu z motorno žago za lastnike gozdov bo za OE Murska Sobota to nedeljo, 28. maja na Negovi pri lovskem domu. Tekmovanje se bo začelo ob 9.30 uri, vsi, ki bi radi tekmovali, pa se morate vnaprej prijaviti pri Jožetu Ciganu (041/657-833) ali pri svojem revirnem gozdarju.

 
 
Vabilo na skupščino in na dražbo kakovostnega lesa v Slovenj Gradec
18.01.2016
Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na redno letno skupščino, ki bo v petek, 29. januarja 2016 ob 18. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih. Za skupščino predlagam naslednji dnevni red: 1.Otvoritev skupščine, ugotovitev sklepčnosti, izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja in dveh overiteljev 2.Sprejem dnevnega reda 3.Poročilo predsednika o delu društva v preteklem letu 4.Letni obračun – finančno poročilo blagajnika 5.Poročilo predsednika nadzornega odbora 6.Poročilo predsednika častnega razsodišča 7.Sklep o višini članarine za leto 2016 8.Predlog programa dela društva za leto 2016 9.Predlog letnega proračuna za leto 2016 10.Razno Predsednik DLGP Jože Pojbič Prosim vas za čim večjo udeležbo, vse, ki v zadnjih dveh letih niso plačali članarine, pa prosim, da članarino tudi za nazaj plačajo na skupščini, sicer jih bomo črtali iz članstva. Obenem vabim vse, ki bi se radi udeležili ogleda dneva odprtih vrat 10. licitacije kakovostnega lesa v Slovenj Gradcu (ta bo 11. februarja 2016), da se prijavite tajniku Jožefu Ciganu (041/657-833). Glede na to, da je licitacija jubilejna deseta, bi bilo lepo, če bi si jo šli ogledat v čim večjem številu, pa tudi samo dogajanje na dnevu odprtih vrat bo pestrejše kot običajno.
 
 
Ekskurzija je uspešno za nami
04.11.2015
Čeprav z nekoliko skromnejšo udeležbo, smo tudi letošnjo ekskurzijo uspešno izpeljali in videli marsikaj zanimivega. Presenečeni smo bili nad velikostjo, urejenostjo in inovativnostjo podjetja Krpan v Jazbini pri Šmarju pri Jelšah, ki je ajvečji proizvajalec gozdarskih vitlov na svetu in bo kmalu začelo proizvajati tudi gozdarske prikolice z lastnimi dvigali.
V Pokrajinskem muzeju v Celju smo spoznali rimsko preteklost Celeie in si ogledali ostanke mesta, kakršno je bilo v rimskih časih.
Za nas posebno zanimiv je bil obisk celjskega mestnega gozda in hiše na drevesu v tem gozdu. Mesto Celje na pobudo Zavoda za gozdove že enajst let odkupuje gozdne parcele in mestni gozd je sedaj velik že okrog 100 hektarjev. Mesto z njim sicer tudi gospodari, predvsem pa v sodelovanju z Zavodom za gozdove razvija in poudarja njegove socialne in rekreativne funkcije z urejanjem sprehajalnih poti, otroškega igrišča in z zadnjo pridobitvijo, leseno hišo na drevesih, k ismo si jo tudi ogledali.
Na koncu ekskurzije smo obiskali še kmetijo Bučarjevih v okolici Ponikve. Kmetija se je usmerila predvsem v gozdarstvo, pridobivanje in predelavo lesne biomase, električno energijo pa pridobivajo tudi s sončnimi elektrarnami. Kmetija je odlično opremljena s tarktorjema, čelnim nakladalcem, sekalnikom lesne biomase na kamionu in s skladiščem lesnih sekancev.
Vsem, ki so nas med našo ekskurzijo prijazno sprejeli in tudi prijetno pogostili, se iskreno zahvaljujemo!

Nekaj fotografij z ekskurzije si lahko ogledate v fotogaleriji.
Jože Pojbič
 
 
Vabilo na ekskurzijo
01.10.2015

Strokovna ekskurzija Celjsko, sobota, 24. oktobra 2015

Ker nam zaradi neodzivnosti avstrijskih nosilcev projekta gojenja kostanja ni uspelo organizirati ekskurzije v Avstrijo, smo se v upravnem odboru odločili za ekskurzijo na Celjsko, ki je bila rezervna možnost med našo razpravo na zadnji skupščini. Program ekskurzije bo naslednji:

 

  • Odhod iz AP Murska Sobota ob 6.15.

  • Obisk podjetja Krpan d.o.o., /naslov Jazbina 9a, Šmarje pri Jelšah/

Čas: 8 h 00 min. – 9 h 30 min.

  • Obisk Pokrajinskega muzeja Celje, /Trg celjskih knezov 8, Celje/

Čas: 10 h 00 min. – 10 h 50 min.

CELEIA, mesto pod mestom! Arheološko razstavišče v kleti Knežjega dvorca je doslej največja predstavitev ostankov rimske Celeie

  • Obisk celjskega mestnega gozda in hiše na drevesu.

Od muzeja se bomo pes prehodili do celjskega mestnega gozda, kjer nas bo sprejel gozdar ZGS Robert Hostnik, ki skrbi za mestni gozd in vodi razne projekte v zvezi z njim. Ogledali si bomo tudi hišo na drevesu.

Čas: 11h 30 min – 12 h 40 min.

  • Obisk Celjskega gradu. Z avtobusom se bomo povzpeli na Stari grad, nekdanji grad in sedež grofov Celjskih. Danes poteka na gradu faza raznih večjih prenov. V svojem času je predstavljal največjo utrdbo na slovenskem ozemlju. Je tudi lepa razgledna točka.

Čas: 12 h 40 min – 14 h 30 min.

  • Obisk Slomškove cerkve na Ponikvi in kosilo v župnijski kleti. Kuhar Pisanec Ando bo poskrbel, da tisti dan ne bomo več lačni.(Pisanec Ando, tel: 041-390-612).

Čas: 15 h 15 min.- 17 h 00 min.

  • Obisk gozdarske kmetije Bučar v okolici Ponikve

Čas: 17 h 15 min – 18 h 15 min

Cena za člane bo med 25 in 30 evri, odvisno od števila prijavljenih. Za nečlane bo cena višja za 5 evrov. Prijavite se tajniku DLGP Jožefu Ciganu, 041-657-833.

Vabljeni!

 

upravni odbor DLGP

 

 
 
Vabljeni na brezplačne tečaje
29.08.2015
Zavod za gozdove Slovenije  Območna enota Murska Sobota člane in tudi druge zainteresirane vabi na brezplačne tečaje varnega dela z motorno žago in gozdarskim traktorjem, ki so v celoti financirani iz evropskih sredstev.
Nekaj prostih mest je še za dvodnevni tečaj varnega dela z motorno žago, ki bo v četrtek in petek, 3. in 4. septembra, prijavite pa se lahko tudi na enak tečaj, ki bo mesec dni pozneje, v ponedeljek in torek 5. in 6. oktobra 2015. Enodnevni tečaj varnega dela z gozdarskim traktorjem bo v sredo, 16. septembra. Vsi zainteresirani se lahko prijavi našemu podpredsedniku in vodji ZGS OE Murska Sobota Štefanu Kovaču na telefon 02-534-95-00 ali 041-688-393. Za tečaj varnega dela z motorno žago je obvezna osebna zaščitna oprema - zaščitne hlače, gozdarska čelada in primerna, močna obutev.
Več podrobnosti o vsebini obeh tečajev si preberite v rubriki Obvestila članom.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
 
Izobraževanje ob tednu gozdov
01.06.2015

 

Zavod za gozdove Slovenije OE Murska Sobota je ob tednu gozdov v Trdkovi za lastnike gozdov pripravil izobraževanje na temo nege mladega gozda. Tečajniki so si ogledali štiri lokacije:

 

  1. lokacija, nega mladega gozda, nega gošče, prvo redčenje. Ogledali so si naravno osnovan mladi gozd v vseh treh razvojnih stanjih in naredili prikaz nege po posamezni fazi.

  1. lokacija umetno osnovan letvenjak smreke, v katerem je bili posajenih okrog 3000 sadik smreke na 0,70 ha površine. Pred dvema letoma se je po avstrijskem načinu posekala vsaka druga vrsta v sestoju.

3. lokacija ogled ograje s katero se je zaščitilo umetno osnovano mladje. Ograja je bila postavljena 2003 leta, v ograji je bilo posajeno; divja češnja, jerebika, macesen, kostanj, g.javor, lipa. 

 

    1. lokacija ogled ograje ki je bila postavljena leta 2008, v ograji posajeno; macesen. smreka, jesen, javor, lipa, naravno bukev, rdeči bor, gaber, breza..Ob ograji smo si pogledali smrekov tanjši dogovnjak, ki je bil obžagovan.

 

Jožef Cigan

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se